پیش ثبت مهر ماه سال 99 دبیرستان اقتصاد اصفهان
بروز رسانی : 1398/09/26
اهداف
هدف دبیرستان اقتصاد فراهم آوردن آموزشی انسان-محور است که در آن هر دانش آموز فرصت می یابد خود را کشف کند و زندگیِ یگانه ای را که برایش به دنیا آمده، عینیت ببخشد استعدادهای ویژه ی خود را دریابد و برای توانمندی خود بکوشد. تشخیص تواناییهای ویژه ی دانش آموزان به عهده ی ما است ولی تصمیم به جای ایشان در حوزه ی اختیار ما نیست. زمینه ی ژنتیکی وتربیتی هر کس به او ویژگی های بخشیده که او را از دیگران ممتاز می کند. در یک نظام آموزشی انسان محور هیچ چیز از این پسندیده تر از این نیست که دانش آموختگان آن در تواناییها و شخصیت با یکدیگر متفاوت باشند ولی هر کس به اندازهای که می تواند و در راهی که ویژه ی او است ببالد. آموزش یک نوجوان در این دبیرستان با این نگاه دنبال می شود که او اندیشیدن و گفتوگو را تمرین کند و با روشهای تجربی و منطقیِ کنکاش و نقد علمی آشنا شود، نه آن که به گنجینه ای از اطلاعات مرده و بیروح از دست آوردهای دانشمندان تبدیل شود.
هدف ما در دبیرستان اقتصاد کاشتن بذر کارآفرینی در مساعدترین سن ممکن در دانش آموزان است. با کمک بهترین معلمان و با هدایت اساتید دانشگاه، دانش آموزان ما با مبانی علم اقتصاد آشنا شده و با ذهنی روشن قادر به ساختن آینده ی خود خواهند بود.
از هدفهای یک نظام آموزشی نتیجه گرا و انسان-محور توانمندساختن دانش آموزان برای کار کردن، ثروت ساختن و تاثیر بر محیط اجتماعی و اقتصادی است. زمینه سازی برای کار و کمک به درک جنبه های اقتصادی آموزش به دانش آموخته ی دبیرستان اقتصاد کمک می کند تا ادامهی تحصیل خود در دانشگاه را “انتخاب” کند و برای هدفی فراتر از “پذیرش در هر رشته” بکوشد.
هدف، پروردن جوانانی است که برای بهترکردن جهان می کوشند؛ از طبیعت، جامعه و تاریخ درک درستی دارند؛ در جهانی یکپارچه، شهروندانِ جهان هستند دلبسته ی فرهنگ محلی خود ولی فارغ از تنگ نظری و تعصب؛ به محدویتهای طبیعی برای زندگی روی کره ی زمین آگاه هستند و خلاقیت خود را در راه کنارآمدن آشتی جویانه با طبیعت به کار می گیرند.
هدف این مدرسه تربیت افرادی است که می توانند نقادانه فکر کنند، فعالانه با دیگران ارتباط برقرار کنند، در محیط اجتماعی مؤثر باشند و در بهبود کیفی زندگی خود و دیگران مشارکت کنند. فکر و شخصیت دانش آموزان، هر دو، بر آینده ی ایشان و محیطشان اثرگذار اند. مدرسهی اقتصاد می کوشد درس و کلاس را به تمرینی برای خردورزی تبدیل کند، و بازی و کارهای فوق برنامه را به تمرینی برای تصمیم گیری. تربیت رهبران علمی و اقتصادی فردا تنها با این تمرین ممکن است.
مدرسه چیزی فراتر از یک ساختمان، محیطی است برای رودررو شدن با واقعیت، برای تمرین انجام کارهای بایسته و درخور، و برای فراهم کردن درکِ درستی از مسؤولیت پذیری و کنش مسؤولانه و مؤثر در میان همسالان. از این رو است که مدرسه ی اقتصاد در پذیرش دانش آموزان گزینشِ علمی نمی کند.
هدف نظام آموزشی مدرسه ی اقتصاد زمینه سازی برای رشد توانایی های ویژه ی هر دانش آموز و بالیدن او به عنوان یک شهروند مؤثر در شهر و دیار خود و در پهنه ی جهان است.
چشم انداز
انتظار میرود در سراسر جهان، تا سال ۱۴۱۰، نزدیک به دو میلیارد شغل موجود جای خود را به شغلهای نوین بدهند. تخریب خلاق فرآیند “نوآوری و جایگزینی” لازم برای پیشرفت اقتصادی سازمانها و جوامع است. ما بر این باوریم که آموزشهای هدفمند علمی و اقتصادی میتوانند زمینهساز تخریب خلاق در دانشآموزان باشند. همچنین میتوان با فراهمآوردن شرایط مساعد، امکان کارورزی و کسب تجربههای نوین را در مناسبترین سن ممکن برای دانشآموزان فراهم کرد. دبیرستان اقتصاد محلی خواهد بود برای تربیت دانش آموختگانی که در فرآیند نوآوری تحول آفرین مشارکت میکنند و برای بازی در عرصه ی جهانی آماده میشوند.
آمادگی برای کار بخشی از یک آموزش موثر به حساب می آید. سردرگمی در انتخاب شغل پدیدهای است آشنا در سالهای نوجوانی؛ اما احساس ناتوانی در انجام کارهای اقتصادی و تشکیل زندگی مستقل یک بیماری است ناشی از “آموزش برای رقابت”؛ آموزشی پر تنش برای رسیدن به هدفی بی سرانجام: وقتی که فرد خود را دانشجوی رشتهای میبیند که ناچار یا ناآگاهانه انتخاب کرده است.
چشمانداز آموزش در دبیرستان اقتصاد تربیت دانشآموختگانی است که بتوانند در آیندهی اقتصاد کشور نقش ممتازی بازی کنند. دانشآموختگانی که علاوه بر رشتههای تخصصی آکادمیک، توانایی درک و بازی در دنیای اقتصاد را داشته باشند. این دانشآموختگان هم میتوانند به کارآفرینان خلاق وراهبران و مدیران اقتصادی موفق تبدیل شوند و هم شهروندانی توانا با مهارتهای ارتباطی و آماده برای مسؤولیتهای اجتماعی باشند.
دبیرستان تاکید ویژهای بر آموزش تاریخ و ادبیات دارد. ما باور داریم آشنایی با تاریخ و ادبیات به شکل گیری شخصیت هر فرد و دیدگاههای او کمک می کند و مرزهای شخصی او را از دیگران متمایز میکند. بیش از این، قدرت تخیل دانش آموز را تقویت میکند، او را به زندگی اجتماعی علاقمند میکند، از پوسته ی خودبینی و خودپسندی خارج می کند، و باورهای بیمارگونه ی برتری بر دیگران را، که معمولا منجر به جامعه گریزی میشوند، با علاقه به سرنوشت اجتماعی جایگزین می کند. آموزش تاریخ و ادبیات بر محور تاریخ ایران و ادب پارسی است ولی به این محدود نمی ماند و متناسب با اندازه ی علاقمندی هر دانش آموز به تاریخ و ادبیات فاخر دیگر ملت ها توسعه می یابد.
دبیرستان اقتصاد اصفهان eghtesadschool